Kynik Okulu Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Kynik Okulu nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Kynik Okulu

Sokrates'in ölümünden sonra öğrencileri hocalarının adını ve düşüncelerini yaşatmak ve bu düşünceleri geliştirip eklemeler yaparak yeni boyutlara taşımak için Sokratesçi Okullar kurmuşlardır.

Kynik Okulu, Antisthenes'in kurduğu okulun adıdır. Kynik okulunun kurucusu olan Antisthenes, insanın gereksinimlerini en aza indirgeyip, doğaya uygun, kendi kendine yeter ve sade bir yaşam geçirerek yaşaması gerektiğini savunur.

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü (1071)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Kynik Okulu terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Kynik Okulu terimi hakkındaki yorumlar

Kynik Okulu hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Kynik Okulu ile ilgili benzer terimler:

Suç Ve Ceza: Fyodor Mihayloviç Dostoyevski tarafından belki de bugüne kadar yazılmış en özgün cinayet romanı, bu türün ilk örneklerinden biri. Yalnızca yapabildiğini kanıtlamak için yaşlı, pinti bir tefeciyi acımasızca öldüren meteliksiz öğrenci Raskolnikov'un, sıcaktan kavrulan Petersburg'un dayanılmayacak kadar sıkıntılı yazında geçen hikâyesi.

Tümel Uzlaşım: Bir önermenin doğruluğu, herkesin veya çoğunluğun kabul ettiğidir.

Kokuşma (Pütrifikasyon): Otoliz olayı sonucu büyük moleküllü organik bileşikler parçalanarak küçük moleküllü bileşikler oluşur. Proteinler aminoasitlere, karbonhidratlar monosakkaritlere, yağlar yağ asidine ve gliserine dönüşür. Bu küçük moleküllü bileşikler bakteriler tarafından parçalanmaya başlar. Bir üründe bakteri faaliyetlerinin başlaması, kokuşma başlangıcı olarak kabul edilir. Bakteriler bu bileşikleri parçalayarak parçalanma sonucunda amonyak, karbondioksit, hidrojen sülfür, çeşitli organik asitler, trimetil amin gibi ürünler açığa çıkarırlar. Bu bileşikler etin rengini değiştirir, yapısını bozar, yumuşatır, kokusunu ağırlaştırır. Bu nedenle bu olaya kokuşma (pütrifikasyon) denir.

Esrime: Kişinin kendinden geçmesi; duyulur dünyanın dışına çıkarak kendini Tanrı'yla birleşmiş sayması durumu.