Mayalanmış Süt Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Mayalanmış Süt nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Mayalanmış Süt

Mayalanmış süt ürünleri, ayrıca kültür mandıra ürünleri veya kültür süt ürünleri olarak bilinir, laktik asit bakterileri olan laktobasilus, laktokokus ve lökonostok ile mayalanmıştır. Mayalanma süreci ürünün raf ömrünü uzatır ve ayrıca sütün sindirimini kolaylaştırır ve tadını arttırır. Mayalanmış süt ürünlerinin M.Ö. 10 000 yılından bu yana var olduğuna dair deliller vardır. Farklı tatlara sahip geniş bir kültür süt ürünleri yelpazesi sağlayacak kadar laboratuarlarda değişik laktobasili türü geliştirilmiştir.

Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü (356)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Mayalanmış Süt terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Mayalanmış Süt terimi hakkındaki yorumlar

Mayalanmış Süt hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Mayalanmış Süt ile ilgili benzer terimler:

Enerji Alımı: Yiyeceklerde bedenin kullanabileceği enerji haline dönüştürülebilen kimyasal enerji; genellikle gün içerisinde alınan tüm yiyecek ve içeceklerin toplamından elde edilen enerji anlamında kullanılır.

Enerji Dengesi: Alınan yiyecek miktarı ile yapılan iş (otururken ve fiziksel faaliyetler esnasında) arasındaki oran; beden fazla yiyeceği depoladığı zaman pozitif, beden depolarından yağ çözerek iş yaptığı zaman negatif olur.

Kolesterol (HDL): Lipitlerin (yağ) ve proteinlerin bileşimi olan Lipoproteinler kan içerisinde lipitlerin taşınma şeklidir. Yüksek yoğunluklu Lipoproteinler vücut hücrelerinden yağı karaciğere taşırlar ve böylece atılabilir (safra ile) Bu nedenle HDL Kolesterolü "iyi" kolesterol kabul edilir. HDL kolesterol seviyesi ne kadar yüksek olursa Koroner Arter (kalp-damar) Hastalıkların riski o kadar düşük olur.

Kolesterol (LDL): Lipitlerin (yağ) ve proteinlerin bileşimi olan Lipoproteinler kan içerisinde lipitlerin taşınma şeklidir. Düşük yoğunluklu Lipoproteinler karaciğerden vücut hücrelerine kolesterolü taşırlar. LDL kolesterol bu nedenle "kötü" kolesterol olarak görülmektedir.