Sekülerleşme Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Sekülerleşme nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Tarih Terimi Olarak Sekülerleşme

Toplumsal ve kültürel alanların, dinsel kurum ve sembollerin hâkimiyetinden uzaklaşmasıdır.

Tarih Terimleri Sözlüğü (1857)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Sekülerleşme terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Sekülerleşme terimi hakkındaki yorumlar

Sekülerleşme hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Sekülerleşme ile ilgili benzer terimler:

Devşirme Sistemi: Osmanlı devletinin fethettiği topraklardaki Hristiyan erkek çocuklarını, asker ve yönetici olarak görev almaları için seçmesi ve yetiştirmesidir.

Fen Bilimleri: Fen bilimleri; tabiatı ve tabiattaki olayları sistemli bir şekilde incelemek ve elde edilen bilgileri gruplandırmak aralarındaki ilişkileri ortaya çıkarmaktır.

Fen Bilimleri, biyoloji, fizik, botanik, jeoloji, matematik, tıp, kimya, zooloji, astronomi gibi bilimlere verilen genel addır.

Ahiyan-ı Rum: Ahi teşkilatı, fütüvvet teşkilatının Türkler tarafından farklı şekillere getirilmiş, Anadolu'da olan yaygın halidir. Moğol istilası ile Anadolu'da birçok şehir yıkılmış, iç isyanlar çıkmış ve Türk siyasi birliği kötü duruma gelmişti. Bu sırada toplumun manevi liderleri halkı bir arada tutmuş manevi bağları kuvvetlendirmişti. Anadolu Selçukluları döneminin önemli manevi liderleri Mevlana Celaleddini Rumi, Yunus Emre ve Ahî Evran’dır. Ahilik Teşkilatı içindeki yazarlar ve şairler manevi bağları kuvvetlendirmek için şiirler yazıp halka sunmuşlardır.

Er-Rezzâk: "Bütün mahlükatın rızkını veren ve ihtiyacını karşılayan." anlamında Allah’ın 99 isminden (Esmaül Hüsna) biri. “Er-Rezzak” Allah’ın özel isimlerindendir.