Tatil Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Tatil nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Siyaset Terimi Olarak Tatil

TBMM'nin çalışmalarını belli bir süre ertelemesidir. Meclis en fazla 3 ay tatil yapabilir. İçtüzüğe göre Meclis 1 Temmuz'da kendiliğinden tatile girer ve 1 Ekim'de kendiliğinden toplanır. Ancak Danışma Kurulu'nun önerisi üzerine Meclis 1 Temmuz'dan sonrada çalışma kararı alabilir ve tatil tarihini değiştirebilir.

Siyaset Terimleri Sözlüğü (122)


Parlamento (TBMM) Terimi Olarak Tatil

TBMM’nin, çalışmalarını belirli bir süre ertelemesidir. Meclis en fazla 3 ay tatil yapabilir. İçtüzük’e göre Meclis, 1 Temmuz’da kendiliğinden tatile girer ve 1 Ekim’de kendiliğinden toplanır. Ancak, Genel Kurul, Danışma Kurulunun önerisi üzerine 1
Temmuz’dan sonrası için de çalışma kararı alabilir ve tatil tarihini değiştirebilir.

Parlamento (TBMM) Terimleri Sözlüğü (280)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Tatil terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Tatil terimi hakkındaki yorumlar

Tatil hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Tatil ile ilgili benzer terimler:

Soru: Bir milletvekilinin, kısa, gerekçesiz ve kişisel görüş ileri sürmeksizin, kişilik ve özel yaşama ilişkin konuları içermeyen bir önerge ile hükûmet adına sözlü veya yazılı olarak cevaplandırılmak üzere Başbakan veya bir bakandan açık ve belli konular hakkında bilgi istemesidir.

Senato: Bkz. Cumhuriyet Senatosu

Seçimlerin Geriye Bırakılması: Anayasa’da dört yılda bir gerçekleştirilmesi öngörülen ancak savaş sebebiyle yapılması mümkün olmayan seçimlerin, TBMM kararıyla bir yıl ertelenmesidir. Geriye bırakma sebebi ortadan kalkmamışsa bu erteleme aynı usulle tekrarlanabilir.

Seçim Dönemi: Anayasa’da, TBMM seçimlerinin yapılması için öngörülen süredir.