Temel Kanun Görüşmesi Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Temel Kanun Görüşmesi nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Siyaset Terimi Olarak Temel Kanun Görüşmesi

Kapsamlı kanun tasarı ve tekliflerinin 30 maddeyi geçmeyen bölümler halinde, özel bir yöntemle görüşülmesidir. Bu yöntemde maddeler ayrı ayrı görüşülmemekte ve maddeler üzerinde verilen önerge sayısı daha da sınırlandırılmaktadır.

Siyaset Terimleri Sözlüğü (122)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Temel Kanun Görüşmesi terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Temel Kanun Görüşmesi terimi hakkındaki yorumlar

Temel Kanun Görüşmesi hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Temel Kanun Görüşmesi ile ilgili benzer terimler:

Tekrir-i Müzakere (Yeniden Görüşme): Genel Kurul'da kanun tasarı veya teklifinin tümünün oylanmasından önce daha önce kabul edilen belli bir maddesinin yeniden görüşülmesidir. Yeniden görüşme önergesi Hükümet veya esas komisyonca bir defaya mahsus olmak üzere istenebilir.

Tatil: TBMM'nin çalışmalarını belli bir süre ertelemesidir. Meclis en fazla 3 ay tatil yapabilir. İçtüzüğe göre Meclis 1 Temmuz'da kendiliğinden tatile girer ve 1 Ekim'de kendiliğinden toplanır. Ancak Danışma Kurulu'nun önerisi üzerine Meclis 1 Temmuz'dan sonrada çalışma kararı alabilir ve tatil tarihini değiştirebilir.

Soru Önergesi: Başbakan veya bir bakandan açık ve belli bir konuda bir önergeyle yazılı veya sözlü olarak cevaplandırılmak üzere bilgi istemektir.

Stenograf: TBMM Genel Kurulu'nun açık ve kapalı toplantılarında, komisyonlarda, Başkanlık Divanı toplantılarında, Anayasa Mahkemesi'nin Yüce Divan sıfatıyla yaptığı duruşmalarda hazır bulunarak konuşulanları steno yöntemiyle yazıya geçiren TBMM personelidir.