Benzerlik İlkesi Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Benzerlik İlkesi nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Benzerlik İlkesi

Bu ilkeye göre eğer parçalar birbirine benziyorsa, bu çeşitli parçalar algısal olarak birbirleriyle gruplanır. Bu benzerlik; şekil, renk, gölgelendirme ya da bu gibi diğer özelliklerle meydana gelebilir. Algı sıraları benzerlik ilkesinden kaynaklanır.

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü (1071)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Benzerlik İlkesi terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Benzerlik İlkesi terimi hakkındaki yorumlar

Benzerlik İlkesi hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Benzerlik İlkesi ile ilgili benzer terimler:

Tımar Sistemi: Osmanlı'da bazı devlet yöneticilerine ve askerlere hizmet karşılığı (maaş karşılığı) bazı toprakların yönetimi bırakılırdı. Bu tımar sahipleri kendi paylarını buradaki vergi gelirlerinden almaktaydı. Geri kalan vergilerle de bölgenin ihtiyaçları karşılanıyor ve Orduya “cebelü” adı verilen atlı asker besleniyordu. Bu sisteme “tımar sistemi” denilmiştir.

Dünya Gezegeni: Dünya, Güneş Sistemi'nde Güneş'e en yakın üçüncü gezegendir. Güneş Sistemi'ndeki en yoğun ve beşinci büyük gezegendir. Şu an için üzerinde yaşam olduğu bilinen tek gezegendir. Katı ya da "kaya" ağırlıklı yapısı nedeniyle üyesi bulunduğu yer benzeri gezegenler grubuna adını vermiştir. Bu gezegen grubunun kütle ve hacim açısından en büyük üyesidir. Büyüklükte, Güneş Sistemi'nin 8 gezegeni arasında gaz devlerinin büyük farkla arkasından gelerek, beşinci sıraya yerleşir. Tek doğal uydusu Ay'dır. Yeryüzü, Yerküre, Mavi Gezegen ya da Latince adıyla Terra olarak da anılır.

Defosforilasyon: ATP molekülündeki fosfat grupları arasındaki bağlar yüksek enerjilidir.

ATP + SU >>>(enzim)>>> ADP + P + Enerji(7300 cal)

ATP üretim olayına fosforilasyon yıkımına defosforilasyon denir.

Wien Yasası: Siyah cisim ışımasında, siyah cismin sıcaklığı arttıkça yaptığı ışımanın dağılımının tepe noktası daha küçük dalga boylarına kaymaktadır. Yani sıcaklık ile dalga boyu arasında ters bir orantı vardır. Bu yasaya Wien Yasası denir.