Beyin Göçü Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Beyin Göçü nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Coğrafya Terimi Olarak Beyin Göçü

Yetişmiş, nitelikli ve eğitimli nüfusun daha iyi çalışma ve yaşama koşulları nedeniyle diğer ülkelere göç etmesidir. Örneğin bir Türk doktorun İngiltere'de çalışması.

Coğrafya Terimleri Sözlüğü (1146)


Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Beyin Göçü

İleri düzeydeki meslek ve bilim insanlarıyla uzmanların bir başka gelişmiş ülkede çalışmak amacıyla yerleşip kendi ülkelerinden ayrılması.

Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü (1105)


Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Beyin Göçü

İleri düzeydeki meslek ve bilim adamları ile uzmanların, bir başka ülkede yerleşip çalışmak amacıyla kendi ülkelerinden ayrılması.

Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü (552)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Beyin Göçü terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Beyin Göçü terimi hakkındaki yorumlar

Beyin Göçü hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Beyin Göçü ile ilgili benzer terimler:

Beyazperde: Sürekli olarak bir duvarda asılı duracak ya da gerektiğinde taşınabilecek biçimde yapılan ve göstericiden çıkan görüntüleri yansıtan düz yüzeyli bir eğitim aracı.

Beslenme Eğitimi: Besin maddelerinin özellikleri, insan vücudunun gelişmesinde yiyeceklerin etkisi ve görevi, yiyecek seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar, iyi beslenmenin sağlık yönünden önemi, ucuz ve dengeli beslenmenin yolları gibi konular üzerinde duran eğitim dalı.

Beslenme Eğitimcisi: Beslenme alanında gerekli öğrenimi görmüş olup özellikle okul çağında bulunan kimselerin beslenme sorunlarıyla uğraşan çocuklara, gençlere ve ilgililere bu konuda yol gösteren uzman.

Beslenme Bozukluğu: Çocukların ve gençlerin olağan büyümelerine, toplumsal ve akademik gelişmelerine engel olan ve beslenme ya da sindirim yetersizliği sonucu ortaya çıkan durum.