Milat Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Milat nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Tarih Terimi Olarak Milat

Güneş yılı esasına dayalı olarak hazırlanan ve Roma uygarlığı tarafından son şekli verilen takvimin adıdır. Hz. İsa'nın doğumu başlangıç olarak kabul edilmiştir. Bu nedenle takvime doğum anlamına gelen milat adı verilmiştir. Milattan sonraki tarihler günümüze yaklaştıkça rakamsal olarak büyürken, milattan önceki tarihler günümüze yaklaştıkça küçülmektedir.

Tarih Terimleri Sözlüğü (1857)


Fen Bilimleri Terimi Olarak Milat

İsa Peygamber'in doğduğu gün.

Fen Bilimleri Terimleri Sözlüğü (1654)


Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Milat

1. Hz. İsa'nın doğduğu gün.

2. Herhangi bir olayın başlangıcı.

Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü (1105)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Milat terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Milat terimi hakkındaki yorumlar

Milat hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Milat ile ilgili benzer terimler:

Doğal Ortam: Yeryüzünde insan elinin değmediği alan.

Meridyen: Bir kutup noktasından diğer kutup noktasına uzanan, Ekvator ve paralelleri dik olarak kesen yarım çemberlere meridyen denir.

Meridyenler, 360° olan Ekvator çemberinin birer derecelik aralıklara ayrılmasıyla oluşturulmuştur. Başlangıç meridyeni (0°), İngiltere'ni başkenti Londra yakınlarındaki Greenwich Gözlem Evi'nden geçer.

Güney Kutup Noktası: Dünya'nın şeklinden dolayı Ekvator'dan kutuplara doğru gidildikçe paralellerin boyları kısalır ve kutuplarda nokta şeklini alır. Nokta halini alan paralellerden kuzey yarım küredekine Kuzey Kutup Noktası, güney yarım küredekine Güney Kutup Noktası denir.

Kuzey Kutup Noktası: Dünya'nın şeklinden dolayı Ekvator'dan kutuplara doğru gidildikçe paralellerin boyları kısalır ve kutuplarda nokta şeklini alır. Nokta halini alan paralellerden kuzey yarım küredekine Kuzey Kutup Noktası, güney yarım küredekine Güney Kutup Noktası denir.