Fay Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Fay nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Fen Bilimleri Terimi Olarak Fay

Yer kabuğunda oluşan farklı seviyedeki tabakalar ve kırıklar.

Fen Bilimleri Terimleri Sözlüğü (1654)


Coğrafya Terimi Olarak Fay

1-Yerkabuğu hareketleri sırasında şiddetli yan basınç ve gerilme kuvvetleriyle blokların birbirine göre yer değiştirmesine fay denir.
2-Yerkabuğunda depremler sonucunda ortaya çıkan kırık. Fay, ayrı zamanlarda sıkışıp sertleşmiş katmanların dikey doğrultuda yer değiştirirken kırılarak, kırılma düzlemi boyunca kayıp çökmeleriyle oluşur. Fayların uzunlukları kimi zaman kilometreleri bulur, kimi zamansa çok kısadır.

Coğrafya Terimleri Sözlüğü (1146)


Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Fay

Yer kırığı, yer çatlağı.

Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü (1149)


Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimi Olarak Fay

Yer kabuğu hareketleri sonucu kabuğu meydana getiren tabakalarda oluşan kırıklar.

Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimleri Sözlüğü (122)


Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Fay

Yer kabuğundaki gerilme veya sıkışmalar sonucunda tabakalarda, iki tarafın birbirine göre hareket etmesi biçiminde meydana gelen kırılma hattı.

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü (999)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Fay terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Fay terimi hakkındaki yorumlar

Fay hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Fay ile ilgili benzer terimler:

Fakirlik Belgesi: Türkiye Cumhuriyetinde muhtarlık tarafından menkul ve gayri menkul malı olmayan, her hangi bir sosyal güvenlik kurumundan maaş almayan ve ancak başkalarının yardımı ile geçinebilen yardıma muhtaç kişilere verilen belge.

Faaliyet Raporu: Belediye başkanının, Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununun 41 inci maddesinin dördüncü fıkrasında belirtilen biçimde; stratejik plân ve performans hedeflerine göre yürütülen faaliyetleri, belirlenmiş performans ölçütlerine göre hedef ve gerçekleşme durumu ile meydana gelen sapmaların nedenlerini ve belediye borçlarının durumunu açıkladığı rapordur. Faaliyet raporunda, bağlı kuruluş ve işletmeler ile belediye ortaklıklarına ilişkin söz konusu bilgi ve değerlendirmelere de yer verilir. Faaliyet raporu mart ayı toplantısında belediye başkanı tarafından meclise sunulur. Raporun bir örneği; İçişleri Bakanlığına gönderilir ve kamuoyuna da açıklanır.

Evsel Nitelikli Atıklar: Ünitelerden atılan, ancak, enfekte olmamış mutfak atığı, bahçe atığı, büro atığı, ambalaj malzemeleri, şişe ve benzeri malzemelerden oluşan atıklar.

Evrak: Eski dilde varak (kağıt)'ın çoğulu.