Hava Kirliliği Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Hava Kirliliği nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Hava Kirliliği

Canlıların ve çevrenin zarar görmesine neden olacak kadar çok miktarda gazlar, kimyasallar veya organik maddelerin havada bulunması.

Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü (1105)


Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimi Olarak Hava Kirliliği

Canlıların ve çevrenin zarar görmesine neden olacak kadar çok miktarda gazlar, kimyasallar veya organik maddelerin havada bulunması.

Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimleri Sözlüğü (122)


Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Hava Kirliliği

Toz, gaz, sis, koku, duman ya da buhar gibi kirleticilerin insan, bitki ve hayvan yaşamına ya da maddi nesnelere zara verecek, yaşamdan, maddi nesnelerden rahatça yaralanmasına engel olacak miktarda ve yoğunlukta atmosferde bulunması.

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü (999)


Biyoloji Terimi Olarak Hava Kirliliği

İnsan sağlığına zarar verebilecek maddelerin atmosferde birikmesine hava kirliliği denir. Atmosferde bulunan zararlı maddeler katı tanecikler şeklinde askıda, atmosfer nemi içinde çözünmüş ya da gaz hâlinde olabilir.

Biyoloji Terimleri Sözlüğü (2076)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Hava Kirliliği terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Hava Kirliliği terimi hakkındaki yorumlar

Hava Kirliliği hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Hava Kirliliği ile ilgili benzer terimler:

Besin Hijyeni: Besinlerin sağlıklı bir şekilde üretilmesi, ambalajlanarak korunması uygulamalarına besin hijyeni denir. Ambalajı zarar görmüş, son kullanma tarihi geçmiş gıdalar tüketilmemelidir.

Besin Kirliliği: Biyolojik ve kimyasal etmenler sonucu besinlerin doğal yapısının bozulmasına besin kirliliği denir.

Sera Etkisi: 1. Güneş’ten gelen ışınların büyük bir bölümü uzaya yansıtılırken bir bölümü de atmosfer tarafından tutularak ısının artmasına neden olur. Çeşitli nedenlerle atmosferde oranı artan karbondioksit, metan, su buharı ve diğer gazların oranının artması, atmosferin daha fazla ısı tutmasına neden olur. Bu duruma sera etkisi denir.

2. Ototrof canlılar, CO2 ve su kullanarak organik besin maddelerini sentezler. Oksijenli solunum ve etil alkol fermantasyonu sonucunda ise atmosfere CO2 verilir. Su yosunları ve kara bitkileri, fotosentez yaparak atmosferdeki CO2 oranını düşürürler. Ancak kömür, doğal gaz, fosil yakıtların kullanımı; hücre solunumu, yanardağlar ve orman yangınları atmosferin CO2 oranını artırır. Atmosferdeki CO2 oranı % 0,3'tür. Atmosferdeki CO2 oranının yükselmesi atmosferin ısınmasına neden olur. Bu duruma sera etkisi denir.

İstilacı Türler: Ekosistemde değişen çevre şartlarına bağlı olarak sayıları hızla artan ve besin ağına zarar veren türlere istilacı türler denir.