Genotip Nedir? Ne Demek? Hakkında Kısaca Bilgi

Genotip nedir? ne nemek? hakkında kısaca bilgi

Fen Bilimleri Terimi Olarak Genotip

Canlının sahip olduğu genlerin toplamı.

Fen Bilimleri Terimleri Sözlüğü (1654)


Biyoloji Terimi Olarak Genotip

Canlıların DNA'sındaki (genler) genetik bilgidir. Canlı bireylerin karakterlerini oluşturur. DNA'nın en küçük birimi genler olduğu için genotipler genlerce oluşturulur. Karakterlerin dominant, resesif, homozigot, heterozigot… olması gibi.

Biyoloji Terimleri Sözlüğü (2076)


Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Genotip

Bir bireyin zigot oluşumuyla birlikte sahip olduğu ,büyük ölçüde ömür boyunca değişmeden kalan bireyin taşıdığı genlerin tümüne denir.

Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü (706)


Genetik Terimi Olarak Genotip

Canlıların DNA'sındaki (genler) genetik bilgidir. Canlı bireylerin karakterlerini oluşturur. DNA'nın en küçük birimi genler olduğu için genotipler genlerce oluşturulur.

Örnek: Karakterlerin dominant, resesif, homozigot, heterozigot... olması gibi.

Genetik Terimleri Sözlüğü (169)


Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimi Olarak Genotip

Bir bireyin zigot oluşumuyla birlikte sahip olduğu , büyük ölçüde ömür boyunca değişmeden kalan bireyin taşıdığı genlerin tümüne denir.

Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimleri Sözlüğü (68)


Arıcılık Terimi Olarak Genotip

Bir bireyin sahip olduğu genler toplamı veya aynı genetik yapıyı paylaşan tüm bireyler topluluğu.

Arıcılık Terimleri Sözlüğü (345)


Bilgiyi Paylaşın: tweet facebook
Genotip terimi hakkında yorum yazabilirsiniz.
Genotip terimi hakkındaki yorumlar

Genotip hakkında henüz yorum yazılmamış. Üstteki formu kullanarak ilk yorumu yazabilirsiniz.

Genotip ile ilgili benzer terimler:

Geçiş kovanı: Peteklerinin, karakovanda olduğu gibi tamamının arılar tarafından örüldüğü ve modern kovanlardaki gibi petekleri çıkartılıp bakılabilen, ilkel (karakovan) kovan ile modern kovanın bazı özelliklerini taşıyan kovan.

Fruktoz (Meyve şekeri): Balın bünyesinde bulunan ve invertaz enziminin aktivitesiyle sukrozun (sakkarozun) parçalanmasıyla meydana gelen iki şekerden biri. Bkz. invert şeker.

Formik asit (Karınca asidi): Organik asittir. Özellikle arıcılığı gelişmiş ülkelerde organik bal üreticileri tarafından, varroa zararlısı için yaygın olarak kullanılmaktadır. İlkbaharda nektar akımı döneminden dersimiz.com en az 15 gün önce ve sonbaharda bal hasatından sonra kullanıldığında bal ve bal mumunda kalıntı bırakmadığı araştırmalar sonucu belirlenmiştir. Kullanımı arıcı için tehlikeli olabileceğinden, güvenlik tedbirleri alınarak kullanmak gerekir.

Flumetrin: Flumethrin Sentetik pyrethroidlerdendir. Her bir özel şeritte 3,6 - 4 miligram flumethrin içeren ilaç formları arı akarlarına karşı, dış parazit ilacı olarak kullanılmaktadır.